• Berichtcategorie:Nieuws

Na 16 maanden is het zo ver: we hebben de 100% gehaald! Hoera! Dat is absoluut fantastisch! Duizendmaal dank voor de hulp die jullie ons de voorbije maanden hebben gegeven!!

Het was voor ons een uitzonderlijke en verrijkende ervaring waarmee we het enorme potentieel van vrijwilligerswerk ontdekten en waarbij we vooral het plezier hadden heel wat geëngageerde mensen te leren kennen met een grote passie voor geschiedenis en wetenschap.

De eerste fase van het project S.O.S. Antwerpen is hiermee afgerond. Wij zijn echter nog lang niet klaar.

Velen onder jullie helpen al mee met het aanvullen en verifiëren van de gegevens uit de doodsoorzakenregisters met behulp van de overlijdensakten. Daar hebben we nog heel wat werk voor de boeg. Ook het opschonen van de databank en het opstellen van het medisch glossarium zullen nog wat tijd in beslag nemen.

Wie nog geen zin heeft om afscheid te nemen en graag wil meehelpen aan één van deze andere fases, nodigen we uit om een kijkje te nemen op onze website www.sosantwerpen.be/help-mee

Zie je een werkpakket waar je graag aan meehelpt? Stuur ons een e-mail op sosantwerpen@ugent.be .

Eens de databank volledig aangevuld, verwerkt en opgeschoond is, zal ze doorzoekbaar zijn via de website van het Antwerpse stadsarchief, het Felixarchief. Wie nu al nieuwsgierig is, kan de doodsoorzaken wel alvast zelf opzoeken in de scans van het register. Hoe dat precies moet, leggen we hier stap voor stap uit.