• Berichtcategorie:Nieuws

Onze vrijwilligers bereikten deze week 75% van de invoer!

Sommigen hebben zonet de overlijdens van de Eerste Wereldoorlog verwerkt en zijn ondertussen gestart aan de doodsoorzakenregisters van 1919. Daar zullen ze ongetwijfeld stuiten op de laatste slachtoffers van de Spaanse Griep. Wie graag negentiende-eeuwse doodsoorzakenregisters invoert, kan als voorkeursperiode opteren voor 1861-1866. Daar duiken slachtoffers op van de genadeloze cholera-epidemie die Antwerpen in 1866 trof. Wie liever nog verder teruggaat in de tijd, kan ook doodsoorzaken transcriberen uit de periode 1829-1859. Ook daar duiken een paar interessante epidemische periodes op. We kunnen alleszins nog heel wat hulp gebruiken op weg naar de 100%

Wil je zelf ook mee invoeren? Dat kan! Registreer je op het platform van Vele Handen, neem onze invoerinstructies door en ga aan de slag waar en wanneer je wilt.

Wil je graag meer te weten komen over de inhoud van de registers? Registreer je dan voor onze nieuwsbrief. Daarin houden we je maandelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van het project, we bespreken opmerkelijke verhalen die de vrijwilligers met ons delen en gaan aan de praat met zowel de projectleden als de vrijwilligers.

Registreren voor de nieuwsbrief kan hier.