6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #2693
  JanV
  Deelnemer

  In 1877 is er met de hand een overlijdensakte toegevoegd na akte 3554; deze heeft aktenr 3554-bis gekregen en staat voor aktenr 3555.

  Ik kan de nieuwe akte 3554-bis invoegen in de Excelsheet, maar daardoor wordt in de eerste kolom het volgnummer opgehoogd; de volgordenummering loopt dan steeds 1 nummer voor op het aktenummer. Verder ontbreekt natuurlijk de databankcode van de overledene.

  Wat te doen: akte toch invoegen?

   

  Met vriendelijke groet,

  Jan Verberne

  #2694
  Sarah Heynssens
  Sleutelbeheerder

  Dag Jan,

  Je mag de bis-akte inderdaad toevoegen. Het probleem met de volgnummers kan je oplossen door de cel met de volgordenummering op de regel van de bis-akte leeg te maken. Bij akte 3555 tik je opnieuw 3555. Tik dan ook bij akte 3556 en 3557 handmatig het juiste aktenummer in. Selecteer deze drie cellen met de correcte aktenummers en ga met je cursor op het vierkantje staan dat onderaan het selectievak verschijnt. Wanneer je cursor verandert in een kruisje, dubbelklik je op de linkermuisknop. Op die manier wordt het aktenummer automatisch tot onderaan het bestand verder aangevuld en dus gecorrigeerd. De cel van de databankcode mag leeg blijven, zo weten wij dat deze akte ontbreekt in het doodsoorzakenregister.

  Stuur me gerust je bestand door als dit niet lukt, dan doe ik het snel even voor jou.

  Groetjes,
  Sarah

  #2695
  JanV
  Deelnemer

  Dag Sarah,

  Ik kan de nummers in de volgordekolom niet wijzigen, omdat ik de volgordecel niet apart kan selecteren.  Als ik erin ga staan komt er een verwijzingspijl naar de desbetreffende rij  en een selectiekader over de hele rij, met uitzondering van het nummer zelf. Ik zie bij celeigenschappen dat de cel is geblokkeerd.

  Is er een truc om toch bij de volgordecellen te komen?

  Jan Verberne

  #2700
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Jan,

  Wat bedoel je met volgordekolom (kolom A of B of helemaal links tegen de kantlijn) ? De volgnummers van de rijen die Excel helemaal links tegen de kantlijn van het scherm toont, hoeven niet gelijk te lopen met de nummering van de akten in kolom B. De kantlijnnummers kunnen niet gewijzigd worden en staan volledig los van de nummering in onze databank.

  Wanneer je een volledige lege lijn na 3554 toevoegt, verschuift al de rest naar beneden zonder dat onze nummering wijzigt. Dat is de gangbare werkwijze.

  Groeten,

  Sven

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door Sven Vrielinck.
  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door Sven Vrielinck.
  #2703
  JanV
  Deelnemer

  Dag Sarah en Sven,

  (Ik had vanmiddag al per mail geregaeerd, maar die kreeg ik terug omdat het een no-reply-adres betreft.

  Ik bedoelde inderdaad de meest linkse kolom tegen de kantlijn. Ik begrijp nu dat die niet gelijk op hoeft te lopen met de aktenummers; het “probleem” is daarmee  opgelost.

  Met dank, Jan Verberne

  #2704
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Prima Jan. Bedankt om dit te melden.

  Fijne avond,

  Groeten,

  Sven

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.