Home Forum Doodsoorzakenregister Zele plaats van overlijden

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #6914
  fordfocus
  Deelnemer

  vraagje?  wanneer er staat:  in haar of zijn huis gestaan is het logisch, waar betrokkene is overleden.  Maar, wanneer er staat :”in het huis van hem eerste aangever gestaan”  is het dan duidelijk dat betrokkene niet in zijn woning is overleden of kan het zijn dat de woning de eigendom is van de aangever welke dat pand verhuurde of verpachtte aan de overledene?  mvg Marc.

  #6916
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Marc,

  Wanneer in de overlijdensakten vermeld wordt, van wie de woning is waar iemand overleed, wordt doorgaans verwezen naar wie daar woont en niet naar de eigenaar.

  Indien er staat ‘in het huis van hem eerste aangever’ betekent dat dus dat de persoon niet in de eigen woning is gestorven (tenzij deze aangever de vader is in geval van een overleden kind).

  Bij twijfel mag je de vermelding uit de akte ook letterlijk overnemen in kolom I. Dan kunnen we dat achteraf beter interpreteren. Bedankt.

  Groeten,

  Sven

  #6918
  fordfocus
  Deelnemer

  Dag Sven, deze zijn terug te vinden akte nr. 66 en 67 van het jaar 1915.  De tekstregel bevindt zich voor de naam en voornaam van de overledene.  grtz Marc

  #6919
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Bedankt Marc. Ik lees in akte 66 dat de eerste aangever ook de zoon van de overledene was. In zo’n geval mag je ook invoeren in kolom I: ‘Nee (in woning van zoon)’, maar dat hoeft niet.

  Groeten,

  Sven

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.