2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #2200
  Jozef Smits
  Deelnemer

  De extra notitie ‘overl.’ schept verwarring.

  Bijvoorbeeld voor het jaar 1888 akte 73 staat het adres van de persoon die volgens de akte in zijn woning is overleden.  Desondanks staat er nog een vermelding overl. met een andere adres bij  (????).

  De persoon van akte 85 is ‘overl. gast L.M.’  Overleden Gasthuis Louise-Marie, neem ik aan.  Dit soort van informatie heb ik in de commentaar gezet.  Ik denk dat voor het onderzoek de woonplaats van personen gestorven in een ziekenhuis belangrijker is dan het ziekenhuis.

  Voor personen die niet in hun woning gestorven zijn zet ik op dit ogenblik de sterfplaats onder ‘adres’ en de woonplaats in commentaar.  Ik had uit de reactie van Sara begrepen dat dit de bedoeling is.

  #2201
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Jozef,

  Dat is prima. Je mag in de kolommen met het adres in Excel gewoon letterlijk overnemen wat in het register in de kantlijn op de lijn van het adres is genoteerd. In het geval van akte nr. 73 in 1888 is dat Rhynpoortvest (kolom straat), 8 (kolom huisnummer) en 2  (kolom wijk). In het veld opmerking mag je dan toevoegen waar de persoon is overleden (akte 73: ‘overl. Van de Wervestraat 9.2’ , of akte 85: ‘overl. gasthuis L.M.’. Bedankt hiervoor.

  Groeten,

  Sven

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.