3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5488
  JanV
  Deelnemer

  Beste projectleider,

  In de aktes van 1843 tref ik regelmatig ouders van een overledene aan waarvan alleen de namen zijn vermeld. Er ontbreekt dan de leeftijd of het adres van huisvesting of enig ander gegeven waaruit is op te maken of ze al dan niet in leven zijn. Ook staat er dan niet bij of ze “wijlen” zijn of “overleden”.

  Wat te doen: 1) aannemen dat ze nog in leven zijn (dus “nee” invullen in de kolom van “overleden”, kolom Y resp. AB)? Of: 2) een streepje zetten in de kolommen “overleden” en in de toelichting opnemen dat “behalve hun naam de overige gegevens ontbreken”?

  Met vriendelijke groet, Jan Verberne

   

   

   

  #5493
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Jan,

  Indien bij beide ouders niet wordt vermeld of ze nog in leven zijn (en ze worden uiteraard ook niet vermeld als getuige), mag je een streepje plaatsen. We weten het immers niet zeker.

  Indien bij een van de ouders wordt vermeld dat die is overleden en bij de andere ouder staat niets, mogen we ervan uitgaan dat de andere nog leeft.

  Indien de ouders niet worden vermeld, laat je de betreffende kolom gewoon leeg en vermeld je dat in de toelichting (‘ouders niet vermeld)’.

  Dank je wel om hiermee rekening te houden.

  Groeten,

  Sven

  #5498
  JanV
  Deelnemer

  Beadnkt Sven, Ik zal het zo uitvoeren.

  Groetjes, Jan Verberne

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.