3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6727
  Arlet
  Deelnemer

  op pagina’s 11, 12, 13 en 14 van Family Search voor het jaar 1882 Zele, staan ‘extrakten’ uit andere overlijdensregisters zoals bv Antwerpen. Worden die ook overgenomen? ik denk van wel, maar ben natuurlijk niet zeker.

  groetjes

  Arlet

  #6728
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Arlet,

  Op deze losse extracten staan overlijdens van inwoners van Zele die in andere gemeenten zijn gestorven. Je mag deze losse documenten gewoon overslaan. De tekst op die extracten werd immers overgeschreven in het register zelf (soms vele akten verder). Het extract van Rosalia Quintelier (scan 11) staat bijvoorbeeld in akte  101, die van Benedictus De Block (scan 12) vind je in akte 102 (scan 35).

  Na overschrijving in het register mochten de gemeenteambtenaren die extracten vernietigen. Ze hebben die vermoedelijk bewaard als bewijsmateriaal, maar voor ons hebben die weinig of geen nut aangezien het dubbels zijn en we ons enkel baseren op het register zelf.

  Groeten,

  Sven

  #6730
  Arlet
  Deelnemer

  dank je wel Sven: zover had ik natuurlijk niet gekeken. Toch goed van die van Zele om niets weg te smijten. Nu hebben wij er plezier van.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.