Home Forum Algemeen Hoe voeg je een afbeelding toe aan jouw vraag op het forum

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #2173
  Sarah Heynssens
  Sleutelbeheerder

  Wanneer een woord niet goed leesbaar is en je graag wat hulp krijgt, kan het nuttig zijn om een afbeelding posten bij je vraag. Dat kan door een schermafdruk van het onleesbare woord te maken en deze te plakken in je bericht. Hoe dat moet, leggen we hieronder uit:

  Schermafdruk maken met een Windowscomputer

  Een afbeelding van het gewenste deel van de scan kan je maken met het knipprogramma van jouw computer. Dat staat standaard op je computer.

  – Klik in dat programma op “Nieuw” (icoon linksboven)

  – Selecteer vervolgens met je muis het gewenste deel van de scan (rechtermuisknop: kopiëren), of door de ctrltoets en de C-toets tegelijk in te drukken..

  – Je kan dan de afbeelding in je bericht plakken met je muis (rechtermuisknop: plakken), of door de ctrl-toets en de V-toets tegelijk in te drukken.

  Je afbeelding verschijnt dan in je bericht.

   

  Schermafdruk maken met een MacBook:

  Ook op een MacBook kan je een screenshot maken. Dat kan met een toetsencombinatie

  – Druk Cmd + shift + 4. Je cursor verandert in een kruisje.

  – Selecteer met je muis het gewenste deel van de scan.

  – De afbeelding wordt automatisch opgeslagen op je klembord.

  – Je kan de afbeelding in je bericht op het forum plakken met de muis (rechtermuisknop: plakken), of door de Cmd-toets en de V-toets tegelijk in te drukken.

  Afhankelijk van je persoonlijke instellingen kan de afbeelding ook in een map of op het bureaublad van je computer worden opgeslagen in plaats van op je klembord. Om te wijzigen waar de afbeelding wordt opgeslagen, klik Cmd.+Shift+5. Deze toetsencombinatie opent de schermafbeeldingapplicatie. In deze applicatie kan je onder de knop ‘opties’ wijzigen waar je de schermafbeelding wilt opslaan.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.