3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6876
  JanV
  Deelnemer

  Beste Sven,

  Was in 1910 op de Dambruggestr. 157 nog het Hospice des Petites Soeurs des Pauvres gevestigd? In 1891 in ieder geval nog wel, zie onderstaand citaat. Als dat het geval is, zal ik dat dan vermelden in de kolom Instelling?

  https://sosantwerpen.be/opmerkelijk/Het-bijzondere-levensverhaal- van-Anna-Francisca -Spinoy/

  (….)Na het overlijden van haar echtgenoot in 1889 verhuisde Anna Francisca opnieuw, zo weten we uit het bevolkingsregister. Ze ging via de Kronenburgstraat naar de Scheldestraat 42. Daar wachtte ze haar dochter Cecilia en diens echtgenoot Joannes Baptista Van den Bossche en hun kinderen op. Wat later werd Anna Francisca opgenomen in het ‘Hospice des Petites Soeurs des Pauvres’ in de Dambruggestraat 157 waar ze bijna drie jaar verbleef.(….)

  Met vriendelijke groet, Jan Verberne

  #6877
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Beste Jan,

  Het is onzeker of de Hospice des petites soeurs des pauvres in 1910 op dat adres was gevestigd. In het adresboek uit dat jaar wordt op dat adres enkel een ‘enclos’ (binnenplaats, beluik) vermeldt.

  Doordat vele huisnummers in de loop van de jaren wijzigden, moeten we heel voorzichtig zijn bij het lokaliseren van instellingen. Niet zelden gebeuren daar vergissingen in. Vandaar we vragen om in de kolom instellingen enkel in te voeren wat zeker is (wat m.a.w. uit de akte blijkt). Wanneer het slechts om een vermoeden gaat, kan je dat noteren in de kolom toelichting met vermelding dat dit een vermoeden is (bv. ‘adres stemt mogelijk overeen met… ‘). Wanneer we dat achteraf lezen, gaan we dat verder uitzoeken. Alvast bedankt hiervoor.

  Vriendelijke groeten,

  Sven

   

   

   

  #6880
  JanV
  Deelnemer

  Dank je wel Sven, ik zal het vermelden, zoals je suggereert.

  Met vriendelijke groet, Jan Verberne

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.