2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #2331
    JanV
    Deelnemer

    Sommige huisnummers in de overlijdensaktes hebben behalve een enkelvoudig nummer nog een toevoeging, soms voorafgegaan door een slash, soms door een streepje, soms als superscript-cijfer. Bijv. Huisnummer 20/5

    In excel zijn de celeigenschappen in de huisnummerkolom van het format “Standaard” dat betekent dat een huisnummer zoals 20/5 of 20-5 (in mijn Excel) geinterpreteerd wordt als 20-mei.

    Ik heb dat probleem nu opgelost door de cellen in de huisnummerkolom het format “Tekst” te geven. Dan wordt letterlijk overgenomen wat er wordt ingetypt, dus: 20/5 blijft 20/5.  Dit leek me een goed idee maar is misschien uit oogpunt van uniformiteit misschien niet zo handig.

    In het format “Standaard” kan ik de representatie “20/5” ook afdwingen door een hoog accent voor in de cel: < ‘ 20/5> . Het accent is niet zichtbaar en het bijzondere huisnummer wordt correct weergegeven: 20/5.

    Misschien is het handig om de verschillende soorten toevoeging te uniformeren, bijv. met een punt: 20/5 wordt dan 20.5; het formaat “standaard” neemt dit zo over.

    Hoe hiermee om te gaan?

    Met vriendelijke groet,  Jan Verberne

     

     

     

    #2332
    Sven Vrielinck
    Moderator

    Beste Jan,

    Dat is een goede opmerking.

    Je mag gewoon een hoog accent (‘) voor het huisnummer plaatsen (bv. ’20/3). Het formaat van de kolom naar tekst veranderen is zeker ook goed. Beide opties zijn prima. We hebben wel graag dat je de huisnummergegevens zo letterlijk mogelijk overneemt: bv. 20/3 i.p.v. 20.3 . Op die wijze hebben we geen problemen bij de interpretatie achteraf. Bedankt hiervoor!

    Groeten,

    Sven

     

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.