Home Forum Doodsoorzakenregister Zele bijkomende gegevens in rijksregister

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #5944
  Pierre Smet
  Deelnemer

  In het rijksregister vind ik soms meer informatie dan in het doodsoorzakenregister – in dit specifieke geval (1864 nr 1 en 2) werd de wijk niet vermeld (kauter, dorp), maar wel in het rijksregister. Vul ik die gegevens alsnog in, of negeer ik die info ?

  Pierre

  #5945
  Pierre Smet
  Deelnemer

  Ik moet verduidelijken dat de wijk afgeleid kan worden door de aangever – als de vader van het kind in die wijk woont zal het kind er ook wel wonen (wezepoel en veldeken)

  Pierre

   

  #5951
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Dag Pierre,

  Ik neem aan dat je met het rijksregister de burgerlijke stand (overlijdensakten) bedoelt ? Je mag de gegevens afkomstig uit deze bron aanvullen, al hoeft dat niet. Bij het overlijden van een kind, mag je inderdaad aannemen dat het woonadres dezelfde is als die van de ouders. Bedankt hiervoor.

  Vriendelijke groeten,

  Sven

   

   

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 8 maanden geleden door Sven Vrielinck.
  #5957
  Pierre Smet
  Deelnemer

  Het betreft inderdaad de burgerlijke stand. In het overlijdensregister – van althans het jaar waar ik nu mee bezig ben 1865-  wordt nergens de wijk vermeld. Ik ga ervan uit dat het wel interessant is voor een onderzoeker en zal het zo mogelijk invullen. In de burgerlijke stand heb ik ook al ontdekt dat bij een doodgeborene (1865 nr 28) de familienaam van de aangever De Donder werd genoteerd, en niet van de reeds overleden vader Troch. Ik ga ervan uit dat het een fout was en geen systeem, en zal het zo verbeteren.

  Pierre

   

   

   

  #5958
  Sven Vrielinck
  Moderator

  Prima Pierre. Bedankt voor deze aanvullingen.

  Groeten,

  Sven

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.