Home Forum Geboorteakten algemene vragen

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #9693
    jaaphaasnoot
    Deelnemer

    Goedemorgen Sarah en Sven,

    Ik ben bezig met het invoeren van geboorteaktes. Het komt regelmatig voor dat in de kantlijn geen woonplaats wordt genoteerd, maar alleen de plaats van de geboorte. De woonplaats is doorgaans buiten Antwerpen en staat in de akte. Wat is de juiste manier om dit te noteren? Plaats van geboorte in kolom Adres  of in de kolom Toelichting; noteer ik dan de woonplaats (te lezen in de akte) in de kolom Adres of laat ik deze leeg.

    Verder valt het op dat regelmatig een ander wijknummer wordt genoteerd dan in het bevolkingsregister voor de desbetreffende periode aangeeft. Mogelijk dus een foutief wijknummer. Tot nu toe maakte ik alleen een opmerking hierover bij de toelichting. Kan ik de (vermoedelijke) fout ook verbeteren op de bekende manier of laat ik het bij een opmerking?

    Mogelijk zijn deze vragen al eerder aan bod gekomen, maar ik kon hier zo gauw niets over vinden.

    Met vriendelijke groet,

    Jaap

    #9694
    Sven Vrielinck
    Moderator

    Beste Jaap,

    Het is de bedoeling dat de woonplaats in de adreskolommen wordt genoteerd. In geval het om een gemeente gaat die buiten de stad Antwerpen lag, mag je die gemeente in de kolom adres-straat invoeren. In de kolom toelichting kan je dan de geboorteplaats toevoegen indien die in de akte wordt vermeld en afwijkt van het woonadres.

    Het wijknummer mag je letterlijk uit de geboorteakte overnemen. Indien je vermoedt dat die fout is, mag je het nummer tussen dollartekens plaatsen onmiddellijk gevolgd door het juiste wijknummer (zoals die in het bevolkingsregister voorkomt, bv. $5$6). Dan weten we hiermee precies wat in de akte staat en wat het nummer moet zijn. Dank je wel !

    Groeten,

    Sven

    • Deze reactie is gewijzigd 9 maanden, 1 week geleden door Sven Vrielinck.
    #9696
    jaaphaasnoot
    Deelnemer

    Dag Sven,

    Hartelijk dank voor je antwoorden. Ik zal de gegevens noteren op de manier zoals jij aangeeft.

    Groeten, Jaap

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.